Mistérios do leite
Depois da
imolaçom dos subcomediantes da Va-Ca ficam sem responder muitas perguntas sobre a realidade e a irrealidade galega, e o leite autóctone (bom e mau) perde um baluarte. Era singelo pre-ver que a falha dessas luces de occdente criaria inquendanças e perguntas no blogomilho. As senhoritas
Oko e
Madeleine (aka Arzak e Arola) questionam-me sobre certos fenómenos misteriosos relacionados co branco froito das vacas:
Pergunta a senhorita
Madeleine o porque do estático comportamento dos O.F.N.I. (Objectos flutuantes nom identificados). A experiência que a nossa hitchockiana blogueira observou, e que constatei hoje no almorço, foi que um objecto aboiando no leite fica relativamente alheo dos giros dados polo continente (taça, copo, ou copa). A resposta ao enigma e tam singela como complicada: Os fluidos, como o leite, tenhem umha dinâmica (
Parte da mecânica que estuda as relaçons entre os movimentos e as forças que se produzem) bem curiosa, e independente dos corpos que os contenhem. O líquido do interior dum recipiente nom gira a mesma velocidade que o recipiente, nem se desplaça do mesmo jeito: Provade a abanear um caldeiro com auga em varias direcçons, veredes as ondas que forma e que rápidamente perde relaçom cos movimentos que lhe estades a transmitir vós. Mais cousas: os fluidos tenhem certas caracteristicas, como a viscosidade, que podem explicar mui bem esse fenómeno. Ademais, existe umha cousa chamada tensom superficial que cria umha capa "exotica" que se mantem mui estável em certas bandas de perturbaçom.
A pergunta da senhorita Oko e muito mais singela, e refire-se a repentina "repulsom" que sofrem os O.F.N.I.s quando introducimos umha culher no leite. Qualquera que vira afundir um barco no mar pode explica-lo: A agua (ou o leite) desprazado pola culher (ou polo barco) ao afundires emerge ao seu redor, criando ondas que partem da mesma. Realmente o fenómeno nom é tam linear: Existe certa distância dende o corpo afundinte em que as forças de marea criadas pola velocidade de inmersom arrastram aos corpos que se atopam mais perto. Assim, quando afunde um barco grande as cousas (gente) que aboiam a uns poucos metros som arrastradas um certo tempo cara o fondo.
(Uf, este post leva mais de um mês apodrecendo para ser editado, perdoade por tardar tanto)
Mais cousas sobre o leite:
-
Fotos preciosas com pingas de leite-
Leite na wikipedia-
Leite passada-
Frases sobre o leite